keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Open pohjakunto

Jotta liikuntasuunnitelman voi laatia pitää ensin tietää mikä on open  pohjakunto ja mitä ope tekee nyt. Olen vilpittömästi uskonut liikkuvani ihan kohtalaisesti ja olevani suhteellisen hyvässä kunnossa. Mutta nyt kun luen tulevan viikon suunnitelmia ja vieressä on tämän hetkinen viikkoliikuntani niin epäilykset hiipivät mieleen: ehkä ope olisi voinut liikkua aiemminkin hieman enemmän.

Tähän asti open viikko on kuitenkin mennyt aikalailla näin:

ma) Koirien lenkitys. Pyrin myös venyttelemään joka päivä, mutta välillä se kyllä unohtuu. Lisäksi kävelen osan työmatkasta, hieman päivästä riippuen 30-50 minuuttia. Kävely ja lenkkeily kehittävät kestävyyttä (sydän, keuhkot jne) ja venyttely liikkuvuutta.

ti) Ope käy puutöissä. Lasken sen hyötyliikunnaksi koska en käy puutöissä liikkuakseni, mutta isojen puupalasten liikuttelu, nostelu ja käsittely käy kyllä lihaksien päälle. Puutöissä vierähtää n. 3h illalla, mikä tarkoittaa sitä että usein en liiku sen lisäksi juuri muita kuin työmatkat (niin ja se venyttely pitäisi muistaa mielellään ennen ja jälkeen puutöiden) Puutöissä kehittyy voima (ja taito)

ke) Menee yleensä lenkkeilyn parissa. Pyrin käymään koirien kanssa pidemmän lenkin eli 1,5-2,5h. Tai juoksuttamaan ne hietikossa ja ottamaan itse hiekassa rinneintervalleja. No ja ne työmatkat. Intervallit kehittävät paitsi voimaa, myös nopeutta.

to) Flowjooga. Open lempilaji kaikista liikuntalajeista. Kehittää voimaa ja notkeutta (= liikkuvuutta) sekä lajitaitoa. Olen aina ihan puhki tämän jälkeen, mutta olo on hyvä ja lihakset vertyneemmät. Työmatkat toki myös! Niin ja koirat lenkitetään joko tiistaina tai torstaina. Toinen päivä on niille lepopäivä tai kevyen liikunnan päivä (mies lenkittää) jotta niiden lihaksisto saa lepoa ja pääsee toipumaan, kasvamaan ja kehittymään. Ihan samoin kuin ihmistenkin lihaksisto!

pe) Riippuu viikosta. Aika usein tästä kehkeytyy open lepopäivä (jos ei niin sitten viikonloppuna levätään). Jos lepään itse niin koirien liikutus tapahtuu hiekkakuopilla, pallon tai vieheen avulla tai uittamalla koiria.

la) Jos eilinen oli lepopäivä niin tänään pyritään lenkkeilemään reippaast 2-3h ja lisäksi käymään salilla tai uimassa. Salilla kehittyy voima ja uinnissa kestävyys ja voima (yritän keskittyä yläkropan lihaksiin).

su) Venyttely! Eilisen salin tai uinnin jäljiltä kroppa oikein huutaa venyttelemään. Lisäksi lenkkeilen koirien kanssa. Yleensä sunnuntaisin tulee myös jotain hyötyliikuntaa (siivoaminen, ikkunoiden pesu, haravointi tms)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti