perjantai 27. syyskuuta 2013

Yhteenveto

Mitä odotin oppilaiden suunnittelemalta viikolta?

Odotin että liikuntasuunnitelmat olisivat täynnä minulle liian vaikeita, uusia tai tuntemattomia lajeja. Tai ihan mahdottomia tehtäviä. Oppilaat osoittivat, että olin väärässä. Minusta oli ihan mahdottoman hienoa että liikuntasuunnitelmissa oli pohdittu sitä kenelle suunnitelma on tehty eli että oppilaiden suunnitelmat itselle ja oppilaiden suunnitelmat opelle olivat ihan erilaisia. Onkohan meillä kasvamassa siellä tulevia personal trainereita? :) Silti oppilaiden liikuntasuunnitelmista jäi semmoinen pieni kipinä: miltähän se parkour tuntuisi opesta? Pitäisiköhän lopultakin kokeilla ratsastusta (ja kaivaa koko allergialääkearsenaali mukaan)? Silti hirmuisen hienoa että kaikki lajit olivat toteutettavissa periaatteessa opelta jo löytyvillä välineillä (paitsi se pyörä teki tepposet). Siinä on se etu että liikunta ei kaadu siihen että joutuisi selvittelemään ensin että mistä löytyy välineet tai sopiva treenipaikka. Suunnitelmat olivat siis realistisempia kuin odotin.

Miltä tuntui liikkua viikko oppilaiden ohjeilla?

Etukäteen tosiaan hieman jännitti. Mutta oikeasti viikko oli tosi kiva. Tuli liikuttua tasapainoisemmin, suunnitellummin ja muistuteltua mieliin monta tärkeää asiaa liikkumisesta. Niin kuin se että pelkkä vatsalihastreenin suunnittelu ei auta vaan se pitää oikeasti tehdäkin. Ja että voimaa on oikeasti syytä treenata. Venyttelykin on sujunut paremmin. Viikon aikana lihakset olivat aika ajoin aika kipeinä ja kipeä kantapää kiukutti kyllä (koska olisin halunnut pystyä toteuttamaan suunnitelmat kaikilta osin). Silti pääasiassa viikko oli mukava. Liikunnasta tuli myös eri tavalla puhuttua kavereiden ja perheen kanssa tämän projektin ansiosta eli tällä oli myös sosiaalisia vaikutuksia. Voisin ihan hyvin tehdä samanlaisen projektin toisenkin kerran.

Mitä aion tehdä jatkossa?

Sulkapallo ja jalkapallo muistuttivat mieleen kuinka kivaa yhdessä liikkuminen parhaimmillaan on. Aion koittaa jatkossa löytää itselleni seuraa pelaamaan jotain peliä säännöllisin väliajoin. Samoin nyt on oikeasti alettava treenaamaan sitä lihaskuntoa ja muistettava venytellä. Jatkossa kun niska kipeytyy muistan varman helpommin sauvakävelyn auttavan. Ajattelin säästää liikuntaohjelaput tai kirjata ohjeita ylös jotta voin poimia sieltä jatkossa itselleni vinkkejä liikuntaan. 

Kiitos!

t. Ope

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti