keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Päivä 1 iltatreenit

Töistä lähtiessä juoksin bussipysäkille ja kotiin intervalleilta. Aikaa tuolla lenkillä paloi ehkä 5+25 minuuttia. Yritin varoa kipeää kantapäätä, mutta se on kyllä aika vaikeaa juostessa. Juoksu kehittää lihaskuntoa, nopeutta ja kestävyyttä... noita nyt ainakin)

Palasin juuri sauvakävelyltä. Ohjeessa luki, että pitäisi kävellä 30 minuuttia, mutta kävelin kuitenkin 45 minuuttia (alussa ja lopuessa kevyemmin jotta se toimisi verryttelynä). Lenkin aikana tulee lämmin. Samat vaatteet jotka edellisenä iltana olivat ihan sopivat ovatkin nyt ihan liikaa. Lihasten käyttö lämmittää. Tämä olisi hyvä muistaa talvella kun kylmä viima käy mereltä ja koirat on kuitenkin lenkitettävä. Kotiin tullessa niskat tuntuvat paremmalta kuin päiväkausiin! (Heräsin toissapäivänä siihen että pää ei tuntunut kääntyvän oikein mihinkään suuntaan...) Se mihin kipugeeli, sauna, venyttely ja hieronta eivät auttaneet näyttäisi korjaantuvan sauvakävelyllä. Aivan sama vaikka se näyttää typerältä. Sauvakävely kehittää kestävyyttä. Ja sauvoista tuleva tärinä toimii muuten myös luustoa lujittavana liikuntana.

Kotiin palatessa muistan toisessa lapussa olleen ohjeen että piti hyppiä ennen lenkille lähtöä. No en muistanut joten hypin lenkin jälkeen. 50 tasahyppyä (luusto tykkää ja varon kipeää kantapäätä pomppiessani) ja 10 yhdellä jalalla pomppimista kummallakin jalalla (tasapaino! taito! ja vielä päälle se luustokin kehittyvät niin ja nopeus). Nuorimmainen koira ei taida tietää mitään hauskempaa kuin sisällä pomppiva emäntä. Se saa hirmuisen hepulikohtauksen ja juoksee ja pomppii mukana. Open hyppely loppuu koska tulee koiralle on pakko nauraa. Sitten on punnerrusten aika. 5 naisten punnerrusta näin ekana iltana (voima!). Varon visusti olkapäätä jonka sain keväällä äitymään punnertavalla oikein kunnolla. Koira ryömii naaman eteen ja yrittää nuolla. Viidennen punnerruksen kohdalla se jo onnistuukin siinä. Päätän lukita sen seuraavalla kerralla eri huoneeseen.

Seuraavaksi vuorossa on venyttely. Liikkuvuutta onkin syytä harjoitella. Venyttelen hiukan heti treenin jälkeen. Lyhyitä varovaisia venyttelyitä ja jatkan myöhemmin illalla käyden kaikki lihasryhmät läpi. Painotan selkää, jalkojen isoja lihaksia ja pakaroita koska siellä tuntuisi olevan jumeja. Venyttelyn jälkeen on helpompi olla. Tankkaan vielä magnesiumia, kaliumia ja kalsiumia ettei tarvitse yöllä herätä kramppaavaan pohkeeseen.

Ensimmäinen päivä takana. Tekemättä jäi hölkkään ja juoksemiseen liittyvät harjoittelut ja lappu jossa käskettiin tehdä 100 vatsalihasta (iiks!). Mielestäni selvisin silti aika hyvin.

Ope

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti