maanantai 23. syyskuuta 2013

Sunnuntai eli päivä nro 5

Kokeiluviikko alkaa lähestyä loppuaan. Olen lykännyt sulkapallon ja jalkapallon viikonlopulle koska viikolla en saanut ketään seuraksi. Sunnuntaiksi olen hälyttänyt sisarukset vanhempien luokse ja pyytänyt etsimään välineet valmiiksi. Muuten hyvä mutta sataa vettä. En voi oikein velvoittaa sisaruksia pelaamaan vesisateessa joten lopulta pelaamme miehen kanssa kahdestaan... Lämmittelen ensin lihaksia kevyesti pyörittelemällä käsiä ja hypähtelemällä. Juoksen myös varovaisen pätkän pikajuoksua (arviolta 100 m, mutta matkaa ei ole mitattu joten varma en ole). Pikajuoksu on niin lyhyt että kantapääkään ei ehdi suuttua. Sitä paitsi siinä kehittyy nopeus joka on treeneissä tähän asti jäänyt aika vähälle.

Sulkapallo alkaa aika surkeasti. Hyvä kun osun palloon ja välillä palloa saa hakea vanhempien pensaista tovin ennen kuin se löytyy. Koirat juoksevat pihalla irti seassa ja välillä nuorimmainen innostuu jahtaamaan sulkapalloa. Puolen tunnin pelin aikana taito kuitenkin kehittyy. Lihakset lämpenevät, alan osua palloon yhä useammin. Sitä mukaa kun pelaaminen sujuu paremmin, siitä tulee mukavampaa. Jos aluksi saimme nauraa porukassa sille ettei osu niin loppuajasta open huulille karkaa hymy koska ope osuu. Tämähän voisi olla ihan kivaa useamminkin pelattuna. Sulkapallo kehittää nopeutta, kestävyyttä, taitoa ja luustoa (ja käsivarsien lihaksistosta voi päätellä että kehittää se lihasmassaakin, mutta epätasaisesti! Pitäisi osata lyödä myös vasemmalla kädellä)

Puolen tunnin jälkeen vaihdetaan lajia ja haetaan jalkapallo. Se kiinnostaa koiria selvästi enemmän. Keskimmäinen on oikea pallohirmu ja hyökkää pallon kimppuun kamalan ärinän kanssa aina kun mahdollista. Oikeassa pelissä tuolla käytöksellä saisi punaisen kortin. Eikö saisikin? Ei kai vastustajalle ja pelivälineelle saa huutaa? Saako palloa purra? Saako pelikaveria purra jos se yrittää ottaa pallon? Lisäksi ko koiraa ei kyllä valittaisi mihinkään joukkueeseen sillä se haluaa pelata ja pitää pallon yksin, eikä suostu kuulumaan kenenkään kanssa samaan joukkueeseen. Jalkapallo on hyvä kaveri sulkapallolle sillä se rasittaa jalkojen lihaksia vähän samalla tavalla kuin sulkapallo. Opettelen potkimaan myös vasemmalla jalalla vaikka potkuista ei tulekaan yhtä voimakkaita ja tarkkoja kuin oikealla potkiessa. 45 minuutin pelin jälkeen meidän on pakko lopettaa sillä kaikki vaatteet ovat kastuneet läpi asti. Ei auta hankkia flunssaa seuraavaksi päiväksi. Lisäksi pitää ehtiä vielä kauppaankin ja kotona täytyy siivota. Jalkapallo oli kuitenkin kivaa (vielä kivempaa olisi jos ei sataisi, olisi oikea kenttä ja enemmän pelaajia... niin ja jos se yksi pelaaja ei uhkaisi purra kaikkia jotka koskevat palloon). Jaloissa tuntee että on tullut tehtyä jotain erilaista. Jännä kuinka eri lihaksista jalkapallo tuntuu esimerkiksi lenkkeilyyn verrattuna. Luulen että pohkeeseen tulee myös aika iso mustelma... Voima, nopeus, luusto ja kestävyys ovat kehittyneet myös jalkojen osalta.

Hyötyliikuntaa kertyy muun liikunnan lisäksi kaupassa samoillessa ja kotona siivotessa. Mattojen hakkaaminen ja huonekalujen siirtely ainakin tuntuvat kropassakin. Illalla kevyt venyttely ja magnesium, kalsium ja kalium lisät varmistamaan että huomennakin pääsee sängystä ylös...

ope

ps. Näen että te luette tätä! Tähän saa kommentoida kunhan kommentoi asiallisesti :) eli kertokaa miltä open treenit kuulostavat? Meneekö niin kuin olitte ajatelleet? Miten teidät omat treeninne ovat sujuneet? Toivottavasti teillä on ollut yhtä kivaa kuin minulla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti