keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Päivä nro 1...

Aloitan projektin. Ensimmäinen tehtäväni on tehdä 30 vatsalihasliikettä...

Vatsalihasliikkeiden on tarkoitus parantaa vatsalihasten voimaa ja sitä kautta myös syvien lihaksien ja ryhdin hallintaa. Hyvä juttu että oppilaat huomasivat lisätä tämän tehtävän sillä olen pitkään ajatellut että vatsalihaksia pitäisi treenata. En vaan ole saanut aikaiseksi. 30 kuulostaa kohtuulliselta määrältä ja päätän tehdä ne samantien tunnilla kun oppilaat tekevät ryhmätöitä.

Toistot 1-15 ovat helppoja. Ei mitään ongelmaa, kyllä ope osaa, jaksaa ja pystyy.

Toisto 20 alkaa jo tuntua. Kysyn luvan tehdä myös vinoja vatsalihaksia. Osittain siksi että olisi hyvä treenata tasaisesti. Osittain koska 30 suoraa vatsalihasta tuntuu aika isolta jutulta. Pojat ovat armollisia ja saan luvan tehdä myös vinoja.

Saan lopulta tehtyä kaikki 30. Mutta enpä olisi uskonut että se on näin raskasta. Viimeiset toistot tulevat aika puskemalla, mutta samalla muistan että juuri niin voimaharjoittelussa pitäisikin olla! Voima kehittyy silloin kun tekee niin paljon että enempää ei jaksa. Päätän myös alkaa tehdä niitä lihasliikkeitä ihan oikeasti jatkossa. En enää vaan suunnitella niiden tekemistä.

Näihin tulee himo! Tekisi mieli treenata myös syvät ja alavatsan lihakset, mutta uskon että niihinkin päästään vielä viikon aikana. Vähän ihmetyttää miksi reisissä ja lonkissa tuntuu vaikka pitäisi tuntua vaan vatsassa? Onkohan siellä lihakset jumissa? Onko ope taas venytellyt liian vähän?

Illalla pitäisi papereiden mukaan open pitäisi tänään käydä sauvakävelemässä, hölkätä, juosta, venytellä ja tehdä hyppyjä sekä punnerruksia. Hölkkääminen ja juoksu on lääkärin mukaan nyt rasitusvamman takia kielletty joten joudun jättämään ne vähän kauemmas mutta sauvakävely, venyttely, hypyt ja punnerrukset ovat varmaan ihan toteutettavissa.

Ope

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti